E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33525
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1

No Krievijas un Baltkrievijas importēt aizliegtās preces noteiktas ES regulās

J
jautā:
09. augustā, 2024
Janis

Labdien! Vai varu importēt uz Latviju Baltkrievijā vai Krievijā iegādātu jaunu/lietotu traktortehniku, kokapstrādes iekārtas? Kādas muitas procedūras un nodokļi mani sagaida? Vai šo traktortehniku varēšu reģistrēt Latvijā? 

A
atbild:
12. augustā, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Krievijai un Baltkrievijai ir noteiktas sankcijas saskaņā ar vairākiem ES tiesību aktiem. Informācija par aizliegumu preču importam (ievešanai) ir atrodama Valsts ieņēmumu dienesta sadaļās ES sankcijas pret Krieviju un ES sankcijas pret Baltkrieviju. 

No 2023. gada 9. janvāra atbilstoši Eiropas Savienības noteiktajām sankcijām no Krievijas Federācijas tika aizliegts importēt daudzas plaša patēriņa preces. Kā minēts Valsts ieņēmumu dienesta informācijā, preču, uz kurām attiecas importa aizliegums, sarakstā tika iekļauti arī traktori, vieglie transportlīdzekļi un to piekabes, dažādi dzelzs un tērauda izstrādājumi. To nosaka Padomes 2014. gada 31. jūlija Regula (ES) Nr. 833/2014 par ierobežojošiem pasākumiem saistībā ar Krievijas darbībām, kas destabilizē situāciju Ukrainā. 

Sankcijām pakļauto Baltkrievijas preču saraksti ir pieejami Padomes 2006. gada 18. maija Regulas Nr. 765/2006 par ierobežojošiem pasākumiem, ņemot vērā situāciju Baltkrievijā un Baltkrievijas iesaistīšanos Krievijas agresijā pret Ukrainu, attiecīgajos pielikumos. 

Ja ir jautājumi par muitas procedūrām, tad tie jānoskaidro Valsts ieņēmumu dienestā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas