E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33206
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Vai tiks anulēta ieroču nēsāšanas atļauja, uzsākot Minesotas programmu

J
jautā:
05. jūlijā, 2024
Ivita

Labdien! Personai ir ieroču nēsāšanas atļauja. Ja persona vēlas iziet Minesotas programmu, kurai nepieciešams narkologa nosūtījums, vai saprotu pareizi, ka tādējādi persona nokļūs narkoloģiskajā uzskaitē? Vai tas automātiski nozīmē arī ieroču atļaujas anulēšanu?

A
atbild:
02. augustā, 2024
Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrs
Inga Landsmane, Narkoloģiskā palīdzības dienesta Ambulatorās nodaļas vadītāja
Santa Galiņa
LV portāls

Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra Narkoloģiskā palīdzības dienesta Ambulatorās nodaļas vadītāja Inga Landsmane norāda, ka pacients automātiski nenonāks uzskaitē.  

“Kad pacients ir pabeidzis ārstēšanās kursu Minesotas programmā, tiek rekomendēta narkologa dinamiskā novērošana,” skaidro I. Landsmane.  

Tāpat arī ieroču atļauja netiks automātiski anulēta. Tomēr saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem “Noteikumi par veselības pārbaudēm un medicīniskajām pretindikācijām ieroču glabāšanai un darbam ar ieročiem, kā arī apsardzes sertifikāta saņemšanai un apsardzes komersanta reģistrēšanai” personām, kas glabā (nēsā) ieročus, jāveic kārtējās veselības pārbaudes, kurās tiek vērtēta arī alkohola, narkotisko vai psihotropo vielu (izņemot tabaku) pārmērīga, kaitējoša lietošana vai atkarība un patoloģiska tieksme uz azartspēlēm.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas