E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32840
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kam ir tiesības iepazīties ar izsoles dokumentiem

J
jautā:
03. jūnijā, 2024
Peteris

2022. gadā zvērināts tiesu izpildītājs rīkoja izsoli nekustamā kopīpašuma daļai. Izsole tika organizēta un notika vietnē izsoles.ta.gov.lv. Telefonsarunā ar zvērināta tiesu izpildītāja biroju man tika atteikts saņemt informāciju par izsoles dokumentiem: īpašuma vērtēšanas dokumentiem, kuri tika pievienoti 2022. gadā. Vai man ir tiesības saņemt īpašuma novērtējuma dokumentus, kas tika publiskoti 2022. gadā? Togad nebiju, bet tagad esmu kopīpašnieks īpašumam, kuram tika organizēta izsole. 

A
atbild:
08. jūlijā, 2024

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 549. panta sesto daļu tiesības saņemt ziņas, kas saistītas ar sprieduma izpildi, ir piedzinējam un parādniekam.  

Citām privātpersonām ziņas sniedzamas tikai ar visu lietas dalībnieku piekrišanu vai ar rajona (pilsētas) tiesas priekšsēdētāja rakstveida atļauju. To nosaka Tiesu izpildītāju likuma 52. panta otrās daļas 2. punkts. 

Persona, kas ieguvusi kopīpašnieka statusu pēc izpildu lietas pabeigšanas, automātiski nekļūst par izpildu lietas pusi, un attiecīgi viņai arī nav tiesību iepazīties ar izpildu lietas materiāliem. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 194 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas