E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30099
Lasīšanai: 2 minūtes

Īpašumtiesības uz mājdzīvnieku

J
jautā:
03. augustā, 2023
Ilze

Sveiki! Vēlos lūgt padomu, jo nezinu, ko man iesākt. Man bija kaķis, un es uz laiku palūdzu, lai viens cilvēks viņu pieskata. Es ar viņu centos sakontaktēties, lai viņš man kaķi atdod, bet viņš mani visur nobloķēja un izvairās no jebkāda kontakta. Kaķītis diemžēl nav čipots. Man ir potēšanas pase, kurā ir norādīts mans kā īpašnieka vārds un uzvārds. Paldies, ļoti gaidīšu atbildi, kā man rīkoties šajā situācijā!

A
atbild:
07. augustā, 2023

Īpašumtiesības uz dzīvnieku pierāda tā pirkšanas dokumenti – čeks, kvīts vai kāds cits pirkšanu apliecinošs dokuments. Šajā gadījumā kaķa īpašniekam ir jāvēršas valsts vai pašvaldības policijā ar iesniegumu un pierādījumiem, piemēram, fotogrāfijām par dzīvnieka iegādi un dažādiem tā dzīves notikumiem. Arī pase ir viens no pierādījumiem, ka īpašnieks dzīvnieku ir vedis pie praktizējoša veterinārārsta un rūpējies par tā veselību.

Ministru kabineta 2022. gada 21. jūnija noteikumu Nr. 359 “Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība” 3. punktā noteikts, ka Lauksaimniecības datu centra mājas (istabas) dzīvnieku reģistra datubāzē var reģistrēt kaķi un mājas (istabas) sesku, kas ir apzīmēts ar pasīvu lasāmrežīma radiofrekvences identifikācijas ierīci (mikroshēmu).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 272 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas