E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30035
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Lai saņemtu uzturlīdzekļus no UGF, vecākam un bērnam jābūt deklarētai adresei Latvijā

J
jautā:
27. jūlijā, 2023
Tomass

Labdien! Par bērna uzturlīdzekļiem. Abi vecāki un bērns dzīvo ārpus Latvijas Republikas. Vai personai, kura dzīvo ārpus Latvijas robežām un kurai nav deklarētās dzīvesvietas Latvijā (arī bērnam), ir tiesības pieprasīt ar Latvijas starpniecību uzturlīdzekļus no tā brīža, kad nav deklarētās dzīvesvietas Latvijā? Esmu saņēmis vēstuli (uz ārzemju adresi) no zvērināta tiesu izpildītāja.

A
atbild:
28. augustā, 2023

Saskaņā ar Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 11. panta piektās daļas 4. punktu fonda administrācija atsaka uzturlīdzekļu izmaksu no fonda, ja pastāv šā likuma 14. panta pirmās daļas 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 12., 14. un 15. punktā minētie apstākļi, kas ietekmē iesniedzēja tiesības saņemt uzturlīdzekļus no fonda.

Savukārt Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 14. panta pirmās daļas 12. punkts noteic, ka fonda administrācija izbeidz uzturlīdzekļu izmaksu, ja iesniedzējam vai bērnam nav deklarētās dzīvesvietas Latvijas Republikā.

Ja vecākam ir nepieciešams saņemt uzturlīdzekļus bērna uzturēšanai, viņam ir jāvēršas savas mītnes valsts kompetentajā iestādē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 263 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas