E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29002
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai teritoriju pie meliorācijas grāvja drīkst apmežot

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. martā, 2023
Reinh

Labdien! Jautājums saistībā ar meža izvešanu pa manu zemi. Pie manas zemes robežas, no vienas puses, ir meliorācijas grāvis, no otras puses, ir servitūta ceļš un, no trešās, – vēl viens meža īpašums. Kaimiņš vēlas savus kokmateriālus vest pa manu īpašumu (kur sastādīti jaunie kociņi), gar grāvi, lai tiktu līdz servitūtam, un apgalvo, ka 6 m joslā no grāvja nevar stādīt kokus. Kaut arī kupicas ir vēsturiski metru attālumā no grāvja kantes, un mežzinis arī nav izteicis pretenzijas par kociņu atrašanos konkrētajā vietā, kā arī šajā nogabalā ir bijis Eiropas projekts meža ieaudzēšanai. Vai ir kādi noteikumi, kas regulē, ka 6 m josla no meliorācijas grāvja nedrīkst tikt apmežota?

A
atbild:
22. martā, 2023
Zemkopības ministrijas
Meža departaments

Bez precīzas informācijas par reālo situāciju un zemes vienības kadastra apzīmējumiem uz šo jautājumu nevar korekti atbildēt.

Iesakām lasītājam uzrakstīt oficiālu vēstuli Zemkopības ministrijai (e-pasta adrese: @zm.gov.lv) un norādīt precīzus zemes vienības kadastra apzīmējumus. Tad ZM varētu precīzāk atbildēt.

Vai arī lasītājam ar dokumentiem jāvēršas savā pašvaldībā, lai noskaidrotu atbildi. Šis varētu būt labākais variants jautājuma atrisināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas