E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28807
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
3
1
3

Kur vērsties, ja advokāts sniedz nekvalitatīvu juridisko palīdzību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. martā, 2023
Jelena

Es vērsos pie advokāta un apmaksāju viņa pakalpojumus. Advokāts sastādīja nepamatotu prasību, bet vēlāk lauza mūsu līgumu. Advokātu kolēģija aizsargā savu advokātu. Kurš šajā situācijā var mani aizsargāt? Es esmu fiziskā persona.

A
atbild:
22. martā, 2023

Tiesības uz advokāta palīdzību, kas noteiktas Satversmes 92. panta ceturtajā teikumā, ir tiesību uz taisnīgu tiesu nodrošināšanas instruments un šo tiesību neatņemama sastāvdaļa. To, vai prasība ir pamatota un apmierināma, katrā gadījumā izvērtē tiesa, taču advokāta pienākums ir sniegt kvalitatīvu juridisko palīdzību.

Saskaņā ar Latvijas Republikas Advokatūras likuma 34. panta 4. punktu sūdzības par zvērinātu advokātu darbību izskata Latvijas Zvērinātu advokātu padome, kurā jūs varat vērsties, ja jums ir sūdzības par konkrētā advokāta darbu.

Tāpat Satversmes 92. panta pirmais teikums nosaka, ka ikviens var aizstāvēt savas tiesības un likumiskās intereses taisnīgā tiesā. Līdz ar to, ja, pēc jūsu domām, advokāts jums ir nodarījis zaudējumus, nepienācīgi sniedzot juridisko palīdzību, varat vērsties tiesā ar prasību pret advokātu.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas