E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28433
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Personas apliecības noformēšana būs obligāta tikai pēc pases derīguma termiņa beigām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. janvārī, 2023
Kaspars Bariss

Sveiki! Man ir personu apliecinošs dokuments (pase), bet uzzināju, ka tā ir jāmaina uz personas apliecību. Bet es negribu to darīt līdz 2030. gadam, jo uzzināju, ka no šīgada 1. maija personas apliecība ir obligāta. Es nevēlos to darīt. Vai var šo likumu kaut kā apstrīdēt?

A
atbild:
23. februārī, 2023
Ilona Barkovska
juriste

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (turpmāk – PMLP) mājaslapā tika publicēts skaidrojums “Personas apliecība jeb eID karte būs obligāta tad, kad beigsies pases derīguma termiņš” par esošo situāciju saistībā ar personas apliecību.

Skaidrojumā ir norādīts: “Grozījumi, ko Saeima 23. februārī pieņēmusi Personu apliecinošu dokumentu likumā, paredz, ka personas apliecības jeb eID kartes kā personu apliecinoša dokumenta ieviešana notiks pakāpeniski un iedzīvotājiem vairs nebūs pienākuma šo dokumentu noformēt līdz šīgada 1. maijam. [..] Turpmāk iedzīvotājiem, kuri vēl nav saņēmuši eID karti, nebūs pienākuma to saņemt līdz pases derīguma termiņa beigām. Vienlaikus personām no 15 gadu vecuma, apmeklējot Pārvaldi, eID karte tiks noformēta kā primārais un obligātais personu apliecinošais dokuments. Pase turpmāk būs izvēles dokuments, kas tiks noformēts, ja personai būs tāda vēlme.”

Skaidrojums ir pieejams šeit.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas