E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28247
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Vai bārenim ir tiesības uz pašvaldības palīdzību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. janvārī, 2023
Anna

Esmu bārenis, vecmāmiņa ir aizbildne. Aizbildniecība piešķirta Iecavas novada pašvaldībā, taču dzīvoju Rīgā, skolā arī esmu mācījusies Rīgā. Pirms 18 gadu vecuma sasniegšanas saņēmu vēstuli, ka dzīvojamo telpu jeb sociālo dzīvokli neiegūšu, jo viņiem nav ko piešķirt. Pašreiz man ir 22 gadi, studēju pilna laika neklātienē. Sociālajā iestādē tika paskaidrots, ka man nekāda palīdzība nepienākas. Vai man nepienākas pabalsts, palīdzība vai dzīvojamā platība, ja man nav piešķirta vieta kur dzīvot un nekāda veida finansiālā palīdzība nav sniegta?

A
atbild:
24. janvārī, 2023
Lidija Dārziņa
LV portāls

Tiesības uz nodrošinājumu ar pašvaldības dzīvojamo telpu bērni bāreņi vai bērni, kuri palikuši bez vecāku gādības, iegūst, sasniedzot pilngadību, un saglabā līdz 24 gadu vecumam. Tas noteikts likumā “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā”.

Bērnu bāreni vai bērnu, kurš palicis bez vecāku gādības, ar dzīvojamo telpu nodrošina tā pašvaldība, kuras bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par attiecīgā bērna ārpusģimenes aprūpi.

Arī mājokļa pabalstu bez vecāku gādības palikušam bērnam maksā pašvaldība, kuras bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi, neatkarīgi no tā, kurā administratīvajā teritorijā bērns sev izvēlējies mājokli.

Jūs neesat norādījusi, kuras pašvaldības sociālajā iestādē esat vērsusies un kāds ir bijis pamatojums atteikumam sniegt palīdzību. Jums būtu jāvēršas iestādē rakstveidā, izklāstot situāciju un lūdzot tiesību aktos bērnam bārenim paredzēto palīdzību. Tādā gadījumā atbildi saņemsiet rakstveidā.

Pēc administratīvi teritoriālās reformas Bauskas novadā ietilpst Iecavas pilsēta un pagasts. Saziņas iespējas ar Bauskas novada pašvaldību – e-pasta adrese: pasts@bauska.lv; tālruņa numurs: 63922238. Citi kontakti ir pieejami šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas