E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28118
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
3
3

Vadīšanas eksāmens jānokārto gada laikā pēc teorijas eksāmena nokārtošanas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. decembrī, 2022
Minka

Sveiki! Ja CSDD teorijas eksāmens ir nokārtots pirms gada, vai tas ir jākārto atkārtoti? Vai skolas teorijas eksāmens arī ir jākārto? Kur es varu pārliecināties, ka pēc CSDD teorijas eksāmena nokārtošanas ir aizritējis gads?

A
atbild:
19. decembrī, 2022
Signe Krūzkopa
LV portāls

Vadīšanas eksāmens ir jānokārto gada laikā pēc teorijas eksāmena nokārtošanas. Pretējā gadījumā teorijas eksāmens jākārto atkārtoti.

Apmācības autoskolā notiek saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 358 “Noteikumi par transportlīdzekļu vadītāju apmācību un transportlīdzekļu vadītāju apmācības programmām”. Minēto MK noteikumu 48. punkts paredz, ka transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanas eksāmenus Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) persona var kārtot trīs gadus, skaitot no reģistrēšanās dienas autoskolas mācību grupā. Ja persona minētajā termiņā eksāmenus nekārto vai nenokārto, transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanai tā reģistrējas jaunā autoskolas mācību grupā un atkārtoti beidz apmācību autoskolā.

Laiku pēc teorijas eksāmena nokārtošanas var mēģināt noskaidrot e-CSDD vai sazinoties ar CSDD, kur kārtojāt eksāmenu. Vienlaikus varat noskaidrot, vai ietilpstat kategorijā, kurai tika pagarināti eksāmenu kārtošanas termiņi ārkārtas situācijas dēļ (saistībā ar Covid-19 pandēmiju), proti, ņemot vērā, ka ārkārtējā situācijā ilgāku laiku nebija atļauta braukšanas apmācība, valdība lēmusi pagarināt teorijas eksāmenu un apmācības kārtošanas termiņus personām, kurām tie beidzās ārkārtējās situācijas laikā no 2020. gada 9. novembra līdz 2021. gada 6. aprīlim par vienu gadu.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas