E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28040
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri
1
12
1
12

Kā noslēgt laulību bez ceremonijas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. decembrī, 2022
Igors

Labdien! Vēlos uzdot jautājumu par laulībām dzimtsarakstu nodaļā. Vai obligāti būs jāmaksā 70 eiro par “laulības svinīgu reģistrāciju dzimtsarakstu nodaļas telpās”, ja mēs vēlamies salaulāties, tikai parakstot dokumentus, turklāt laulības reģistrācijas maksa ir 14 eiro. Vai tagad ir pieņemts, ka laulību var noslēgt pie notāra?

A
atbild:
09. decembrī, 2022

Latvijas Republikā laulību pie notāra nevar reģistrēt, vairāk par to lasiet šeit.

Detalizēta informācija par laulības reģistrāciju ir pieejama arī portālā latvija.lv šeit.

Tieslietu ministrijas mājaslapā ir pieejams skaidrojums par laulības reģistrācijas kārtību un nodevu Latvijas Republikā. Tur ir norādīts, ka:

  • laulību noslēdz ne agrāk kā viena mēneša un ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā pēc iesnieguma un citu laulības noslēgšanai nepieciešamo dokumentu iesniegšanas dzimtsarakstu nodaļā, ja laulības noslēgšanai nav Civillikumā norādīto šķēršļu. Steidzamos gadījumos dzimtsarakstu nodaļas amatpersonai ir tiesības saīsināt iepriekš minēto minimālo (viena mēneša) termiņu;
  • laulību reģistrē dzimtsarakstu nodaļā noteiktā dienā, klātesot personām, kuras vēlas noslēgt laulību, un diviem pilngadīgiem lieciniekiem. Pēc personu lūguma dzimtsarakstu nodaļas amatpersona var reģistrēt laulību citā piemērotā vietā, ja personas, kuras vēlas noslēgt laulību, nodrošina laulības reģistrācijai piemērotus vai atbilstošus apstākļus;
  • valsts nodeva par laulības reģistrāciju ir 14 eiro. Tā ir laulības reģistrācija bez svinīgas ceremonijas dzimtsarakstu nodaļā. Pienākumu pasūtīt svinīgo ceremoniju likums neparedz.
Labs saturs
12
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas