E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27899
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Kriminālprocesa laikā krimināllietā esošie materiāli ir izmeklēšanas noslēpums

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. novembrī, 2022
Paskaidrojums

Vai iesnieguma rakstītājam (prasītājam) ir tiesības policijā noskaidrot atbildētāja paskaidrojuma saturu? Piemērs: viens raksta iesniegumu, otrs uz šī iesnieguma pamata tiek izsaukts uz policijas iecirkni un raksta paskaidrojumu. Kā iesnieguma rakstītājs var uzzināt paskaidrojuma saturu?

A
atbild:
02. janvārī, 2023
Ilona Barkovska
juriste

Kriminālprocesa likuma 375. panta pirmā daļa nosaka, ka kriminālprocesa laikā krimināllietā esošie materiāli ir izmeklēšanas noslēpums un ar tiem drīkst iepazīties amatpersonas, kuras veic kriminālprocesu, kā arī personas, kurām minētās amatpersonas attiecīgos materiālus uzrāda šajā likumā paredzētajā kārtībā.

Savukārt saskaņā ar šī panta otro daļu pēc kriminālprocesa pabeigšanas un galīgā nolēmuma stāšanās spēkā ar krimināllietas materiāliem drīkst iepazīties tiesu, prokuratūras, izmeklēšanas un kriminālsodu izpildes iestāžu darbinieki, personas, kuru tiesības bija aizskartas konkrētajā kriminālprocesā, kā arī personas, kuras veic zinātnisko darbību. Visi galīgie nolēmumi krimināllietās, nodrošinot ar likumiem noteiktās informācijas aizsardzību, ir publiski pieejami.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas