E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27815
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
2
2

Kā maksā nodokļus, ja attālināti strādā Igaunijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. novembrī, 2022
Jānis

Labdien! Vēlos uzzināt, vai man Latvijā ir papildus kaut kas jāmaksā. Šobrīd strādāju attālināti starptautiskā uzņēmumā Igaunijā. Igaunijā par mani maksā nodokļus, dzīvoju ar ģimeni Latvijā. Igaunijas uzņēmums pārskaita algu man uz “Swedbank” (Latvijas kontu). Maijā Igaunijas VID iesniedzu deklarāciju, saņēmu nodokļu pārmaksu. Domāju, vai šī pārmaksa man nav jāmaksā Latvijas VID vai VSOIA. Paldies!

A
atbild:
15. novembrī, 2022
Valsts ieņēmumu dienests
Evita Teice-Mamaja, Sabiedrisko attiecību daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Ja fiziskā persona – Latvijas rezidents – Igaunijas uzņēmuma labā strādā Latvijā, tad iedzīvotāju ienākuma nodoklis ir jāmaksā Latvijā. Igaunijā algota darba ienākums, kuru gūst Latvijas rezidents par darbu Latvijā, ir atbrīvojams no iedzīvotāju ienākuma nodokļa.

Ja darba pienākumus veic, atrodoties Igaunijā, tad iedzīvotāju ienākuma nodokli Latvijā varētu nemaksāt, ja nodoklis tiek piemērots Igaunijā. Kā saprotams no jautājumā ietvertās informācijas, persona ir atguvusi Igaunijā samaksāto nodokli, tādējādi Igaunijā nodoklis nav piemērots, attiecīgi iedzīvotāju ienākuma nodoklis ir jāmaksā Latvijā, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju.

Lai iegūtu detalizētāku konsultāciju tieši par personas konkrēto gadījumu, iesakām zvanīt uz VID konsultatīvo tālruni 67120000 (vienlaikus pieslēdzoties EDS un nosaucot tur redzamo kodu, lai VID konsultants varētu sniegt informāciju tieši par konkrēto gadījumu) vai arī uzdot savu jautājumu rakstiski, EDS sadaļā “Sarakste ar VID” (iespējams pievienot arī, piemēram, darba līgumu, Igaunijā iesniegto deklarāciju u. c. dokumentus, kas palīdzētu izskaidrot konkrēto situāciju).

 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 75 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas