E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27557
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Kā pārsūdzēt sodu par transportlīdzekļa novietošanu neatļautā vietā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. oktobrī, 2022
Edgars

Labdien! Esmu novietojis automašīnu blakus mājai, kurā dzīvoju, bet problēma ir tajā, ka transportlīdzekli tur var novietot tikai ar atļaujām. Mana atļauja diemžēl vēl nebija gatava, un es novietoju mašīnu “uz savu veiksmi”, tomēr ieguvu sodu, līdz saņēmu atļauju. Vai es varu pārsūdzēt sodu par transportlīdzekļa novietošanu neatļautā vietā?

A
atbild:
17. oktobrī, 2022
Sandis Zellis
jurists

Saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 168. panta pirmo daļu administratīvā pārkāpuma lietā pieņemto lēmumu persona var pārsūdzēt augstākai amatpersonai 10 darbdienu laikā no lēmuma paziņošanas dienas, savukārt minētā panta otrā daļa noteic, ka sūdzību iesniedz amatpersonai, kura pieņēmusi lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā.

Tādējādi, ja uzskatāt, ka konkrētais administratīvais sods ir piemērots nepamatoti, jums ir tiesības attiecīgo lēmumu pārsūdzēt, iesniedzot sūdzību iestādei, kura pieņēmusi attiecīgo lēmumu (piemēram, Valsts policijai vai attiecīgās pašvaldības policijai). Pārsūdzības kārtībai jābūt norādītai arī lēmumā, kuru saņēmāt.

Ja konkrētajā gadījumā 10 dienu termiņš ir nokavēts, sūdzībā jāietver motivēts lūgums atjaunot procesuālo termiņu šādas sūdzības iesniegšanai un brīvā formā jānorāda, kādi konkrēti iemesli ir bijuši termiņa kavējumam.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas