E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2731
Lasīšanai: 2 minūtes

Ir tiesības sniegt prasības pieteikumu tiesā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. augustā, 2013
Dzintra Urtāne

Labdien! 3 g. atpakaļ cietu avārijā, braucot uz darbu, kolēģes mašīnā ietriecās mašīna, pēc gandrīz 3 g. nolasīja kolēģei spriedumu, ka viņa nav vainīga. Kā rīkoties man tālāk – esmu pēc šā negadījuma 3.gr. invalīde, darbu vairs savā profesijā nevaru veikt - pavāre. Kur griezties? Un vai tas ir par brīvu, un kādus dokumentus vajag, lai ietu tālāk uz tiesu? Gaidīšu ar nepacietību atbildes!

A
atbild:
27. augustā, 2013
Solvita Cīrule
juriste

Ja Jums ir zināma persona, kura ir atzīta par vainīgu šajā nodarījumā, Jums ir tiesības sniegt prasības pieteikumu tiesā. Saskaņā ar Civilprocesa 43.panta pirmās daļas 2.punktu Jūs kā prasītāja no tiesas izdevumiem būsiet atbrīvota.

Lai izprastu ceļu satiksmes negadījumā notikušo un Jūsu vēlmes, ko gribat caur tiesu panākt, kā arī lai kvalitatīvi sagatavotu visus tiesā iesniedzamos dokumentus, iesaku Jums klātienē vērsties pie jurista. Sniegt Jums izsmeļošu atbildi tikai e-konsultācijā nav iespējams. 

Ja esat maznodrošināta persona, Jums jurista konsultācija būs bez maksas, ja vērsīsieties pēc palīdzības Juridiskās palīdzības administrācijā (JPA). Vairāk par JPA iespējām lasiet šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas