E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27049
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesiskais regulējums alkoholisko dzērienu ražošanai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. augustā, 2022
Guntis

Ja vēlos ierosināt parakstu vākšanu “ManaBalss.lv” portālā par izmaiņām Alkohola aprites likumā ar mērķi atļaut mājas apstākļos ražot vīnu un alu, un tos arī tirgot, uz kuriem šī likuma punktiem man konkrēti būtu jāatsaucas? Saprotu, ka viens no tiem ir 9. panta 1. punkts. Taču tajā netiek atrunāta tirdzniecība. Uz kuru pantu man vēl būtu jāatsaucas?

A
atbild:
19. augustā, 2022

Alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas tiesiskais regulējums noteikts Alkoholisko dzērienu aprites likumā.

Kā jau tas minēts jautājumā, likuma 9. panta 1. daļā noteikts, ka: “Alkoholisko dzērienu ražošana mājas apstākļos, izejvielu sagatavošana, iegāde vai uzglabāšana alkoholisko dzērienu izgatavošanai mājas apstākļos, kā arī to ražošanai paredzētu aparātu, ierīču, iepakojuma, etiķešu, korķu un vāciņu izgatavošana vai uzglabāšana ir aizliegta.”

Savukārt alkoholisko dzērienu tirdzniecības priekšnosacījumi ir noteikti likuma 3. (licences saņemšana), 5. un 6. pantā. Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības ar distances līgumu tīmekļvietnē vai mobilajā lietotnē priekšnosacījumi noteikti likuma 61 pantā. Alkohola tirdzniecības gadījumā jāņem vērā arī konkrētās pašvaldības saistošo noteikumu prasības (likuma 8. pants).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas