E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26511
Lasīšanai: 2 minūtes

Sporta trenerim nepieciešamā izglītība

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. jūnijā, 2022
Aleksandrs

Vai persona ar C kategorijas sertifikātu bez augstākās izglītības drīkst strādāt bērnu un jauniešu sporta skolās par sporta treneri? Vai to drīkst, ja ir C kategorija un pirmā līmeņa profesionālā augstākā izglītība un kvalifikācija “sporta treneris”?

A
atbild:
29. jūnijā, 2022

Jā, par sporta treneri drīkst strādāt abos jautājumā minētajos gadījumos. Ministru kabineta 2010. gada 26. janvāra noteikumu Nr. 77 “Noteikumi par sporta speciālistu sertifikācijas kārtību un sporta speciālistam noteiktajām prasībām” 11. punkts noteic, ka personām, kuras vada sporta treniņus (nodarbības) vai veic izglītojošo vai metodisko darbu sporta jomā, kā arī personām, kuras sniedz atbalstu tiem, kas apmeklē sporta treniņus (nodarbības) vai apgūst profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu, nepieciešams sertifikāts (izņemot šo noteikumu 12. punktā minētās personas).

MK noteikumu 12. punkts paredz: sporta speciālists, kurš ieguvis diplomu par augstāko pedagoģisko izglītību sporta studiju programmā, ir tiesīgs bez sertifikāta strādāt sporta jomā un vadīt sporta treniņus (nodarbības) piecus gadus pēc diploma saņemšanas. Informāciju par minēto sporta speciālistu, norādot vārdu, uzvārdu, kā arī diploma numuru un izdošanas datumu, augstākās izglītības iestāde mēneša laikā pēc diploma izsniegšanas iesniedz Latvijas Sporta federāciju padomē iekļaušanai Sertificēto sporta speciālistu reģistrā. 12.1 punkts paredz, ka bez sertifikāta strādāt sporta jomā un vadīt sporta treniņus (nodarbības) ir tiesīga arī persona, kura iegūst augstāko pedagoģisko izglītību sporta studiju programmā un atbilst vismaz vienam no šādiem kritērijiem:

12.1 1. ir iegūta profesionālās ievirzes sporta izglītība (izglītības programmas kods 30V) akreditētā profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādē;

12.1 2. ir iegūts pilns pirmajam akadēmiskajam gadam paredzētais kredītpunktu skaits.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas