E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26463
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Parādniekam ir jāinformē tiesu izpildītājs par saviem ienākumiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. jūnijā, 2022
Evija

Tiesu izpildītājs noņem ne tikai no algas, bet noņem visu bērna ģimenes pabalstu, bērnam invalīdam kopšanas pabalstu, pensiju, slimības pabalstu un arī bezdarbnieka pabalstu. Ko darīt, un vai šos līdzekļus varētu atgūt?

A
atbild:
14. jūnijā, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Parādsaistību piespiedu piedziņas izpildes laikā parādniekam ir ne vien vajadzība, bet arī pienākums komunicēt ar tiesu izpildītāju.

Jāņem vērā, ka tiesu izpildītājs pats neveic ieturējumus no parādnieka bankas konta. Tiesu izpildītājam nav piekļuves jūsu kontam, un viņš neredz, nezina, kādi naudas līdzekļi un kādā apmērā tajā tiek ieskaitīti. Ieturējumus veic banka, kas ir saņēmusi tiesu izpildītāja rīkojumu.

Atbilstoši Civilprocesa 596. pantam piedziņu nevar vērst uz:

1) atlaišanas pabalstu, apbedīšanas pabalstu, vienreizēju pabalstu mirušā laulātajam, valsts sociālajiem pabalstiem, valsts atbalstu ar celiakiju slimam bērnam, apgādnieka zaudējuma pensiju un atlīdzību par apgādnieka zaudējumu;

2) kompensācijas izmaksām par darbiniekam piederošo instrumentu nolietošanos un citām kompensācijām saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas regulē darba tiesiskās attiecības;

3) darbiniekam izmaksājamām summām sakarā ar komandējumu, pārcelšanu un nosūtīšanu darbā uz citu apdzīvotu vietu;

4) sociālās palīdzības pabalstiem;

5) bērna uzturlīdzekļiem Ministru kabineta noteikto minimālo bērna uzturlīdzekļu apmērā, kurus, pamatojoties uz tiesas nolēmumu vai Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas lēmumu, maksā viens no vecākiem, kā arī uz Uzturlīdzekļu garantiju fonda izmaksājamiem bērna uzturlīdzekļiem.

Lai novērstu situāciju, kādu raksturojāt savā jautājumā, jums ir nekavējoties jāsazinās ar tiesu izpildītāju un jāinformē, kādi naudas līdzekļi jūsu kontā tiek ieskaitīti. Tikai korekta saziņa un sadarbība ar tiesu izpildītāju piedziņas procesa laikā pasargās jūs no nepatīkamiem pārsteigumiem un nodrošinās normālu saistību dzēšanas procesu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas