E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2620
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Par finansiālu atbalstu bērnu pieskatīšanā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūlijā, 2013
inga austrina

Sakiet, lūdzu, bija runa par pašvaldību finansējuma piešķiršanu, ja bērns neiet dārziņā, bet kāds viņu pieskata. Un, ja, piemēram, apmeklē tādu rotaļu istabiņu, kur arī ir gultiņas un mazais 1,7g labprāt paliek ar aukli un vēl dažiem bērniņiem. Vai tad pienākas kāds finansējums un kur pēc informācijas tad jāgriežas šai rotaļu istabiņai? Jau iepriekš pateicos par atbildi.

A
atbild:
17. jūlijā, 2013
Zanda Lielbārde
LV portāls

Visticamāk, Jūs jautājat par valsts atbalstu, kas nupat ir apstiprināts Ministru kabinetā, pieņemot MK noteikumus „Kārtība, kādā tiek aprēķināts un piešķirts valsts atbalsts bērniem no pusotra gada vecuma līdz obligātai bērna sagatavošanas pamatizglītības ieguves uzsākšanai, ja bērns saņem pakalpojumu pie privātā pakalpojumu sniedzēja”. 

Šis atbalsts ir paredzēts gadījumos, ja bērnam no pusotra gada vecuma līdz obligātai bērna sagatavošanas pamatizglītības ieguves uzsākšanai pašvaldība nevar nodrošināt vietu pašvaldības bērnudārzā un tādēļ bērns saņem pakalpojumu pie privātā pakalpojumu sniedzēja – privātā bērnudārzā, pieskatīšanas/rotaļu istabiņā vai arī uzraudzības pakalpojumu sniedz aukle. 

Šo atbalstu līdz 100 latiem līdz ar katras pašvaldības saistošajos noteikumos paredzēto finansējuma daļu no 1.septembra varēs saņemt pakalpojuma sniedzējs, kas izpilda noteiktas prasības, piemēram, sniedz pakalpojumu pilnu dienu – 8 stundas, ir reģistrējies Izglītības kvalitātes valsts dienestā, Valsts ieņēmumu dienestā un citas. 

Ja pašvaldībā, kurā bērns ir deklarēts, pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē ir brīvas vietas, bet vecāki pēc savas gribas izvēlējušies kādu alternatīvu pašvaldības bērnudārzam, piemēram, bērnu rotaļu istabu, tad gan šis valsts atbalsts netiks piešķirts.  

Par citu finansiālo atbalstu, ja tāds ir paredzēts, jāinteresējas konkrētajā pašvaldībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 59 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas