E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2604
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Ceļošanas pilnvara nav jātulko

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. jūlijā, 2013
Daiga

Labdien. Es vēlējos uzzināt, ja mans dēls pagaidām ir Latvijā un viņš grib braukt pie manis uz Angliju. Vai ir jātulko piekrišana? Es jau esmu izsūtījusi piekrišanu, ka viņš var ceļot viens, bet viņš ar maršutnieku uz Angliju brauks. Un piekrišana ir latviešu valodā.

A
atbild:
15. jūlijā, 2013
Zanda Lielbārde
LV portāls

Galvenais ceļošanas dokuments, kuram jābūt līdzi, ir ceļošanai derīga pase. Taču, ja bērns ceļo viens un sevišķi, ja šķērso valsts ārējo robežu, vajadzīga arī pilnvara.

MK noteikumu Nr.721 4.punkts paredz: ja bērns, kurš ir Latvijas valstspiederīgais (pilsonis, nepilsonis vai bezvalstnieks, kam piešķirts bezvalstnieka statuss Latvijas Republikā), izceļo no valsts patstāvīgi, viņam ir jāuzrāda vismaz viena vecāka (Latvijas pilsoņa, Latvijas nepilsoņa, Eiropas Savienības dalībvalsts, Eiropas Ekonomikas zonas valsts vai Šveices Konfederācijas pilsoņa vai bezvalstnieka, kam piešķirts bezvalstnieka statuss Latvijas Republikā, Eiropas Savienības dalībvalstī, Eiropas Ekonomikas zonas valstī vai Šveices Konfederācijā) vai aizbildņa notariāli apliecināta piekrišana bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts. 

Tātad - lai bērns izbrauktu no valsts viens, ir vajadzīga vecāka notariāli apliecināta piekrišana jeb pilnvara. Šīs pilnvaras mērķis ir iegūt vecāku apstiprinājumu tam, ka bērns drīkst patstāvīgi šķērsot valsts robežu, nevis, piemēram, bēg vai viņu nolaupa.

Pilnvara ir svarīga galvenokārt tādēļ, lai to pēc robežsardzes pieprasījuma varētu uzrādīt Latvijas robežšķērsošanas punktos, tāpēc pilnvaras tulkojums svešvalodā nav nepieciešams.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas