E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25980
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Slimības lapas B izskatīšanas termiņa pagarinājuma tiesiskais pamatojums

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. aprīlī, 2022
Anna

Labdien! Vēlējos jautāt, kāds ir tiesiskais pamatojums darba nespējas lapas B iesnieguma izskatīšanas pagarināšanai no 10 uz 30 dienām. Man bija nopietna muguras operācija, un uz valsts apmaksātu rehabilitāciju jāgaida rindā 6 mēneši, bet man šis pakalpojums ir nepieciešams nekavējoties. Ja mans pienākums slimības laikā ir rūpēties par sevi un uzlabot veselību, tad ar šo lēmumu novilcināt slimības pabalsta iesnieguma izskatīšanu valsts man liedz apmaksāt nepieciešamo rehabilitāciju, lai es būtu spējīga atgriezties darba tirgū. Vai šādā gadījumā netiek pārkāptas manas Satversmē noteiktās tiesības saņemt medicīnas pakalpojumus? Jo rindas izstāvēt nav iespējams, un tagad valsts arī atņem iespēju šo pakalpojuma apmaksāt.

A
atbild:
11. aprīlī, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likuma 8.3 pantā noteic, ka laikposmā no 2022. gada 21. februāra līdz 2022. gada 22. aprīlim Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra lēmumu par slimības pabalsta piešķiršanu pieņem 30 dienu laikā pēc pabalsta piešķiršanai nepieciešamo dokumentu un citas informācijas saņemšanas.

Šādas izmaiņas bija nepieciešamas, ņemot vērā lielo ar Covid-19 sasirgušo skaitu valstī. Likumprojekta anotācijā ir norādīts, ka  Covid-19 saslimstības straujās izplatības dēļ būtiski ir palielinājies VSAA saņemto iesniegumu slimības pabalsta piešķiršanai skaits. Ja 2021. gadā vidēji mēnesī tika saņemti 58,2 tūkstoši pieprasījumu, tad 2022. gada janvārī saņemti 76,4 tūkstoši jeb 2,5 tūkstoši pieprasījumu dienā. Savukārt februāra pirmajās astoņās dienās pieprasījumu skaits jau sasniedza 50,1 tūkstoti jeb 6,3 tūkstošus iesniegumu dienā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas