E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25768
Lasīšanai: 2 minūtes
13
13

Kā jāsaskaņo terase

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. martā, 2022
Gita

Labdien! Kā saskaņot izbūvi terasei, kas saistīta ar māju? Iecere ir izbūvēt terasi pasēdēšanai, uz kuru iziet no istabas, kur šobrīd atrodas logs.

A
atbild:
16. martā, 2022
Rīgas dome
Kaspars Līcītis, Zīmola un komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators

Ja terase ir saistīta ar māju, tad uz to attiecas grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr. 529 “Ēku būvnoteikumi”, kas ir stājušies spēkā 14. janvārī, bet piemērojami no 1. marta. Tie paredz jaunu būvniecības veidu – vienkāršota pārbūve, proti, tie ir būvdarbi, kuru rezultātā ēkas nesošajās konstrukcijās veic ailu (piemēram, logu, durvju, lūku, inženiertīklu šahtu vai šķērsojumu) jaunu būvniecību, pārbūvi vai nojaukšanu, kā arī ēkas ārējo kāpņu, pandusa vai terases jaunu būvniecību, pārbūvi vai nojaukšanu. Vienkāršotas pārbūves veikšanai institūcijā, kura pilda būvvaldes funkcijas, jāsaskaņo paskaidrojuma raksts. Šāda būvniecības kārtība jāpiemēro gadījumos, kad terase ir savienota ar ēku un terases izbūves rezultātā mainīsies ēkas apbūves laukums.

Ja terase ir brīvstāvoša (nav savienota ar ēku), saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 253 “Atsevišķu inženierbūvju būvnoteikumi” 6.3.4. apakšpunktu būvniecības dokumentācija nav nepieciešama.

Labs saturs
13
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 57 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas