E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24848
Lasīšanai: 2 minūtes

Telpu lietošanas veida maiņa

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. novembrī, 2021
Inesa

Labdien! Vēlos nopirkt dzīvokli, bet pārdevējs (komersants) informēja, ka dzīvoklis ir reģistrēts kā nedzīvojamās telpas. Kāda ir procedūra lietošanas veida maiņai no nedzīvojamām telpām uz dzīvojamām, kādi dokumenti jānoformē, kādas ir izmaksas? Dzīvokļa platums ir 23,4 m, pārbūve nav nepieciešama. Vai ir gadījumi, kad lietošanas veidu nav iespējams mainīt?

A
atbild:
25. novembrī, 2021
Inese Helmane
LV portāls

Telpu lietošanas veida maiņa atbilstoši Būvniecības likumam skaitās būvniecība. Jums būtu jāvēršas pie sertificēta būvspeciālista (arhitekta), kas, iepazīstoties ar konkrētajām telpām, sapratīs, vai telpu lietošanas veida maiņa vispār ir iespējama. Jebkuru ēku un zemesgabalu drīkst izmantot tikai atbilstoši konkrētas pašvaldības noteiktajiem teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumiem.

Sertificētam speciālistam būtu jānoskaidro, vai normatīvajos aktos ir noteiktas kādas speciālas prasības konkrētam telpu lietošanas veidam, vai tas prasa papildu būvdarbu veikšanu, pārbūvi, kādas ir prasības attiecībā uz drošību, vides pieejamību u. c. aspektiem. No šo darbu apjoma būvspeciālists secina, kāda dokumentācija jāsagatavo un jāiesniedz būvvaldē.

Vairāk par telpu lietošanas veida maiņu var izlasīt skaidrojumā “Telpu lietošanas veida maiņa – kad tā ir iespējama”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas