E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24673
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Tiesas izdevumu apmērs laulības šķiršanas lietās

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. novembrī, 2021
Kitija

Kādi ir tiesas izdevumi (samaksa) laulības šķiršanas lietās?

A
atbild:
10. novembrī, 2021
Gatis Graustiņš
juriskonsults

Tiesas izdevumi laulības šķiršanas lietās ir:

1) valsts nodeva vispārējā gadījumā – 145 eiro (Civilprocesa likuma 34. panta 1. daļas 2. punkts);

2) kancelejas nodeva vispārējā gadījumā nav jāmaksā (skatīt Civilprocesa likuma 38. panta 1. daļas noteikumus attiecībā uz gadījumiem, kad ir jāmaksā kancelejas nodeva);

3) ar lietas izskatīšanu saistītie izdevumi – 5,37 eiro (šīs summas aprēķins ir balstīts uz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmumu, ar kuru noteiktas pasta sūtījumu izmaksas, skatīt ar lietas izskatīšanu saistīto izdevumu apmēru tiesas.lv).

Parasti šīs izmaksas tiek aprēķinātas, izmantojot Latvijas tiesu portālā publicēto nodevu kalkulatoru.

Jāņem vērā, ka pastāv vairāki izņēmumi no vispārīgajiem noteikumiem par tiesas izdevumiem, skatīt Civilprocesa likuma 43. pantu. Bez ievērības nevar atstāt faktu, ka tiesas izdevumi ir atkarīgi arī no dažādiem faktiskajiem apstākļiem, piemēram, vai ir nepieciešams veikt publikāciju “Latvijas Vēstnesī”, vai nepieciešams uzaicināt lieciniekus utt.

Valsts nodeva jāmaksā Valsts kases kontā, reģistrācijas Nr. 90000050138, konta Nr. LV55TREL1060190911200, maksājuma uzdevumā jānorāda dati personas vai lietas identificēšanai: varat norādīt, ka tiek maksāta valsts nodeva prasītāja prasībā pret atbildētāju par laulības šķiršanu), kā arī jābūt ietvertam prasītāja vārdam, uzvārdam un personas kodam.

Ar lietas izskatīšanu saistītie izdevumi jāmaksā Tiesu administrācijas kontā, reģistrācijas Nr. 90001672316, konta Nr. LV51TREL2190458019000, maksājuma uzdevuma sākumā jānorāda “21490”, kā arī jānorāda dati personas vai lietas identificēšanai: varat norādīt, tiek maksāts prasītāja prasībā pret atbildētāju par laulības šķiršanu, kā arī jābūt ietvertam prasītāja vārdam, uzvārdam un personas kodam. Sīkāku informāciju skatīt šeit.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas