E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24450
Lasīšanai: 2 minūtes
24
24

Kā iegūt bezdarbnieka statusu, ja neesi vakcinējies

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. oktobrī, 2021
Jānis

Labdien! Kā rīkoties personai, kas dažādu apsvērumu dēļ izvēlas nevakcinēties un tiek atbrīvota no darba, ja NVA šodien publiski pateica, ka bezdarbnieka statusu piešķir tikai klātienē un vakcinētām personām?

A
atbild:
18. oktobrī, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Dzirdēto informāciju esat pārpratis. Nav tāda nosacījumu salikuma, ka pakalpojumu piešķir tikai klātienē un vakcinētām personām. Klientu apkalpošanai ir noteikts, ka klātienē apkalpo tikai vakcinētas personas. Un tas nenozīmē, ka bezdarbnieks, kurš nav vakcinēts, nevar saņemt pakalpojumus.

Nodarbinātības valsts aģentūra no šā gada 11. oktobra (tas ir, no valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas pirmās dienas) visus klientus apkalpo attālināti.

Informācija, kā attālināti reģistrēties bezdarbnieka statusam un pieteikties pabalstam, soli pa solim ir izklāstīta NVA tīmekļvietnē.

Ja nav iespējas elektroniski pieteikties bezdarbnieka statusam, to var izdarīt, iesniegumu izdrukājot, aizpildot un ieliekot NVA filiāles pastkastītē. Iesnieguma veidlapa ir ievietota tīmekļvietnē.

Ja kaut kas nav saprotams, saziņai ar NVA darbiniekiem jāizmanto tālrunis un e-pasts. NVA pārvaldes un filiāļu kontaktinformācija pieejama tīmekļvietnē.

NVA ir arī bezmaksas informatīvais tālrunis – 80200206.

Tikai nepieciešamības gadījumos klientiem ar derīgiem sadarbspējīgiem vakcinācijas sertifikātiem būs iespēja, iepriekš telefoniski vienojoties ar savu NVA filiāli vai Klientu apkalpošanas centru, saņemt pakalpojumu klātienē epidemioloģiski drošā vidē.

Tātad, jā, klātienē varēs ierasties tikai vakcinētas u.c. personas, kam ir sadarbspējīgs sertifikāts.  Taču arī nevakcinētie var nokārtot visas nepieciešamās formalitātes (iesniegumi, konsultācijas) , bet tikai attālināti.

Kas ir sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts un kā to iegūt, skaidrots LV portāla publikācijā Kādi ierobežojumi ir spēkā ārkārtējās situācijas laikā.

Valstī ārkārtējā situācija noteikta un ierobežojumi ieviesti, lai iespējami maksimāli pasargātu iedzīvotājus no Covid-19 infekcijas.

Labs saturs
24
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas