E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24383
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Soda piemērošana par auto novietošanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. oktobrī, 2021
Valdis

Labdien! No Citypark saņēmu līgumsodu par nepareizi novietotu transportlīdzekli J. Grestes ielā 5A, Rīgā. Vēlos noskaidrot, ja transportlīdzeklis neatrodas Citypark stāvvietā, vai kontrolierim ir tiesības uzlikt šo sodu. Transportlīdzekli novietoju pie apmales, kura ir apzīmēta dzeltenā krāsā, kura laika gaitā jau ir nobružāta. Citypark maksas autostāvvietas zīme šajā posmā nav uzstādīta, tā atrodas blakus iebrauktuvē. Aplūkoju teritoriju kadastrs.lv – šī apmale atrodas uz sarkanās līnijas robežas. Palīdziet saprast, vai šī organizācija ir tiesīga veikt šādas darbības. Paldies!

A
atbild:
28. oktobrī, 2021

Kā tas izriet no jautājuma, Citypark ir piemērojusi līgumsodu par transportlīdzekļa nepareizu novietošanu, un lietā ir strīds par to, vai Citypark ir tiesīga piemērot šādu līgumsodu. Sākotnēji jānoskaidro, vai attiecīgajam uzņēmumam ir noslēgts līgums ar zemes īpašnieku par maksājumu iekasēšanu un kādas ir konkrētā īpašuma robežas. Ja transportlīdzeklis ir novietots līguma darbības teritorijā, – šāda soda piemērošanai ir pamats, ja nē, tad nav.

Rekomendējam no Citypark pieprasīt pamatojumu soda piemērošanā, tai skaitā attiecībā uz teritoriju, kurā Citypark ir tiesības piemērot sodu konkrētā līguma ietvaros.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas