E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24138
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
2
2

Vai jāatmuito Vācijas internetveikalā pasūtītas preces

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. septembrī, 2021
Leo

Labdien! Vēlos no Vācijas internetveikala pasūtīt preci 400 EUR vērtībā. Vai man būs nepieciešams aizpildīt dokumentus un samaksāt papildus nodokļus/muitu, kad prece ienāks Latvijā? Paldies!

A
atbild:
16. septembrī, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Eiropas Savienībā (ES) ir brīva preču aprite. Iegādājoties preces Eiropas Savienības valsts internetveikalā, papildu izdevumu nav, pasta sūtījumā saņemtās preces nav jāatmuito, nodokļi nav jāmaksā.

Valsts ieņēmumu dienesta informācijā gan ir arī norādīts: ja iepērkaties ārvalstu interneta veikalos, vienmēr pievērsiet uzmanību tam, no kurienes prece tiks sūtīta. Ir iespējamas situācijas, kad interneta veikalam, kas darbojas kādā no Eiropas Savienības dalībvalstīm, preču noliktavas atrodas arī ārpus ES teritorijas. Ja prece jums tiks nosūtīta no noliktavas, kas atrodas ārpus ES, saņemot sūtījumu, tad jums tas būs jāatmuito.

Parasti pārdevējs savā mājaslapā norāda arī valsti, kurā prece pirkuma brīdī atrodas. Tāpēc pirms pirkuma veikšanas aicinām rūpīgi iepazīties ar interneta veikala mājaslapas saturu. Informācija par to, no kurienes prece tiks nosūtīta, varētu būt atrodama pie preces apraksta vai, piemēram, mājaslapas sadaļā “Kontakti”, “Lietošanas noteikumi”, sadaļā par iepakošanu un nosūtīšanu u. tml.

Ja ir jautājumi par konkrētu muitas deklarāciju vai sūtījumu, sazināties ar VID Muitas pārvaldi var elektroniskās deklarēšanas sistēmā, izvēloties sadaļu “Sarakste ar VID” un kategoriju “Muitas jautājumi”.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas