E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23658
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Amatu savienošana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. jūlijā, 2021
Santa

Labdien! Pašvaldības iestāde, ir amatpersonas, kuras savieno amatus ar citiem uzņēmumiem, tur ir skaidrs, ka jābūt atļaujai savienot amatus. Bet kā ir ar amatu savienošanu ar arodbiedrībām? Cik daudz amatu var savienot, jo likums nosaka: ne vairāk par diviem un negūstot atlīdzību. Kā ir situācijās, ja amatpersona ir vēl divās komisijās un vēlas savienot amatus ar arodbiedrībām? Kāda būtu pareizākā rīcība šajā gadījumā? Paldies!

A
atbild:
13. jūlijā, 2021

Likums “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” (IKNL) neierobežo vairāku amatu ieņemšanu, tostarp komisijās, publiskas personas institūcijā, kurā valsts amatpersona pilda pienākumus (ja vien tas nerada interešu konfliktu un IKNL vai citā normatīvajā aktā nav paredzēti valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumi). Līdz ar to, ieņemot valsts amatpersonas amatu un amatus divās komisijās tajā institūcijā, kurā tiek pildīti valsts amatpersonas pienākumi, minēto atļauts savienot vēl ar diviem algotiem vai citādi atlīdzinātiem amatiem citās publiskas personas institūcijās, tostarp arodbiedrībās.

Savukārt, ja tiek savienots valsts amatpersonas amats ar amatu divās komisijās divās citas publiskas personas institūcijās, jāievēro IKNL noteiktais ierobežojums: atļauts savienot valsts amatpersonas amatu ne vairāk kā ar diviem citiem algotiem vai citādi atlīdzinātiem valsts amatpersonas amatiem vai amatiem, kurās nepilda valsts amatpersonas pienākumus. Šādā situācijā amatu arodbiedrībā varētu veikt bez atlīdzības, saņemot publiskas personas iestādes vadītāja atļauju.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas