E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2277
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ekonomika

Par zemes lietošanas mērķa maiņu

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. aprīlī, 2013
Marita Brūkle

Labdien! Pēc teritorijas plānojuma apstiprināšanas novada pašvaldība 2008.gada 18.decembrī ciema teritorijā mainīja lietošanas mērķi zemesgabalam, kuram iepriekšējais lietošanas mērķis bija lauksaimniecības zeme, uz dalīto lietošanas mērķi, kā noteikts teritorijas plānojumā. Zemesgabalu pēc apbūves noteikumos noteiktām prasībām nevar sadalīt, bet būvējot ir jāizstrādā detālplānojums. Vai pašvaldība bija tiesīga bez īpašnieka piekrišanas mainīt lietošanas mērķi?

A
atbild:
02. maijā, 2013
Valsts zemes dienests
Jana Supe, Kadastra un reģistra departaments

Atbilstoši MK noteikumiem Nr.496 „Nekustamā īpašuma lietošanas mērķu klasifikācija un nekustamā īpašuma lietošanas mērķu noteikšanas un maiņas kārtība” lietošanas mērķa noteikšanu vai maiņu var ierosināt valsts vai pašvaldības institūcija.

Noteikumu 36.punkts paredz, ka pašvaldība 5 darbdienu laikā pēc lietošanas mērķa noteikšanas vai maiņas rakstiski ir informē nekustamā īpašuma īpašnieku atbilstoši Administratīvā procesa likumā noteiktajai kārtībai.

Nekustamā īpašuma īpašniekam Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā un termiņos ir tiesības apstrīdēt lēmumu par noteikto lietošanas mērķi un tam piekrītošo zemes platību vai par atteikumu mainīt iepriekš noteikto lietošanas mērķi un tam piekrītošo zemes platību.

Lai sniegtu atbildi par konkrēto nekustamo īpašumu, Valsts zemes dienestam nepieciešama īpašumu identificējoša informācija, piemēram, kadastra numurs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas