E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22138
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Transportlīdzekļa reģistrēšana CSDD

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. janvārī, 2021
Aleksejs

Vai ir iespējams piereģistrēt PSRS laikā ražotu mopēdu CSDD, lai ar to var pārvietoties ceļu satiksmē, ja iepriekšējais saimnieks nav zināms un nav dokumentu, bet ir tikai rāmja numurs? Kur un kā, ja iespējams, var nokārtot formalitātes, un cik tas izmaksās?

A
atbild:
13. janvārī, 2021

Saskaņā ar Ministru kabineta 2010. gada 30. novembra noteikumu Nr. 1080 “Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi” 3. punktu, reģistrējot transportlīdzekļus, kā arī to virsbūves, kabīnes vai rāmjus, uz kuriem transportlīdzekļa izgatavotājs norāda transportlīdzekļa identifikācijas numuru, CSDD veido valsts uzskaiti un nodrošina tās aktualizāciju. Valsts uzskaitē iekļauj katra transportlīdzekļa vai tā numurētā agregāta uzskaites tehniskos datus un datus par tā īpašnieku, turētāju un valdītāju. Reģistrējot transportlīdzekli, CSDD izsniedz atbilstošu reģistrācijas dokumentu.

Tādējādi nav iespējama transportlīdzekļa reģistrācija, ja nav zināmi dati par tā īpašnieku, t. i., transportlīdzekli reģistrācijai var pieteikt tikai tā īpašnieks vai mantinieks. Līdz ar to jums vispirms ir jāvēršas Ceļu satiksmes drošības direkcijā, kas savos arhīvos pārbaudīs transportlīdzekļa īpašuma piederību.

Ja transportlīdzekļa īpašnieku identificēt neizdosies, tad nebūs iespējams veikt transportlīdzekļa reģistrāciju.

Ja minēto motociklu esat ieguvis mantojuma ceļā, jāpārbauda mantojuma apliecības dati (vai attiecīgais motocikls ir bijis mantots, vai pārgājis jūsu īpašuma kā lietu kopība (visa atstātā manta)).

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas