E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22044
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Par neuzticību nevar pieprasīt kaitējuma kompensāciju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. janvārī, 2021
Arturs

Labdien! Kā man rīkoties, ja mana sieva bez pamatota iemesla aiziet prom no mājām un neatgriežas? Viņa sarakstījās ar kaut kādu čalīti no Amerikas, šie jau sarunājuši lidojumu pie viņa uz ASV, ko es uzskatu par krāpšanu. Tam man ir pierādījumi. Tiešām grūta situācija, un gribu zināt, vai ir iespēja iesūdzēt sievu tiesā un pieprasīt morālo kompensāciju un šķiršanos.

A
atbild:
18. janvārī, 2021
Gatis Graustiņš
juriskonsults

Kaut arī šādām sievas darbībām dažos jautājumos ir būtiska nozīme atsevišķu tiesību normu piemērošanā (piemēram, visos gadījumos, kad Civillikums runā par dzīvošanu “netikumīgi”), neviens likums nevar piespiest laulāto dzīvot kopā ar jums un neaiziet. Neatkarīgi no tā, vai sieva no mājām aiziet un neatgriežas pamatota vai nepamatota iemesla dēļ, par jautājumā aprakstītajām sievas darbībām no viņas nevar pieprasīt morālā kaitējuma kompensāciju.

Atsevišķos Amerikas Savienoto Valstu (turpmāk ASV) štatos pastāv likumi, kuri pieļauj vērsties pret attiecīgā štata iedzīvotāju par sievas “aizvilināšanu” un laulības izjaukšanu. Tomēr jāņem vērā: pat ja šāda tiesvedība teorētiski būtu iespējama, tad to īstenot būs dārgi, jo prasība pret ASV iedzīvotāju būs jāceļ ASV tiesā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas