E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21882
Lasīšanai: 2 minūtes
1
4
1
4

Vai namu apsaimniekotājs jāinformē par deklarētās dzīvesvietas adreses maiņu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. decembrī, 2020
EDGARS

Labdien! Biju deklarēts Liepājā, ģimenes dzīvoklī. Faktiski dzīvoklī bija deklarēti divi cilvēki: es un mamma. Pirms pusgada deklarējos citā dzīvoklī Liepājā. Pēc pāris mēnešiem piefiksējām, ka uz iepriekšējo dzīvokli tiek sūtīts rēķins, kurā atkritumi tiek skaitīti par diviem cilvēkiem. Taču faktiski tagad tur ir deklarēts viens cilvēks. Vai “Liepājas namu apsaimniekotājam” nevajadzētu pašam jau redzēt faktu, ka deklarēta viena persona, un izsūtīt precizētu rēķinu? Vai pēc tam, kad aizsūtu pierādījumus LNA par to, ka ir deklarēta viena persona, LNA nebūtu pienākums izmaksāt atpakaļ naudu par pārmaksāto rēķinu?

A
atbild:
15. decembrī, 2020

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) norāda, ka namu apsaimniekotājam automātiski netiek ziņots par izmaiņām, kas tiek veiktas dzīvesvietas deklarācijā. Izņēmuma gadījumā šādu informāciju (ziņas par to, cik personu ir deklarētas konkrētajā dzīvoklī) apsaimniekošanas uzņēmums var pieprasīt PMLP sniegt.

Tātad jums būtu jāiesniedz namu apsaimniekotājam PMLP izsniegta izziņa par to, ka esat deklarēts citā adresē, kā arī jānorāda, kurā datumā ir veikta deklarēšanās konkrētajā dzīvesvietā.

Saskaņā ar Dokumentu juridiskā spēka likuma 4. panta pirmo daļu, lai dokumentam būtu juridisks spēks, tajā iekļauj šādus rekvizītus: dokumenta autoru nosaukums, dokumenta datums un paraksts.

Dokumentu var nosūtīt arī elektroniski parakstītu.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas