E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21811
Lasīšanai: 2 minūtes
6
6

Ko nozīmē skolotāja akadēmiskais godīgums

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. decembrī, 2020
Lauma Zeltiņa

Labdien! Mans vārds ir Lauma, esmu 1. kursa studente, mācos par pirmsskolas skolotāju. Vēlos noskaidrot, ko nozīmē skolotāja akadēmiskais godīgums.

A
atbild:
19. janvārī, 2021
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Akadēmiskais godīgums ir ētisko un profesionālo principu, standartu un prakses ievērošana un konsekventa vērtību sistēma, kas kalpo kā vadlīnijas lēmumu pieņemšanai un darbību veikšanai izglītībā, pētniecībā un akadēmiskajā vidē (plašāk sk. Akadēmiskā godīguma terminu vārdnīca. Akadēmiskā godīguma vispārējās vadlīnijas. Pieejams: https://ebooks.rtu.lv/wp-content/uploads/sites/32/2020/02/9789934224324_Akademiska-godiguma-terminu-vardnica_visparejas-vadlinijas_PDF-1.pdf).

Akadēmiskā godīguma principi un vērtības ir saistošas/attiecas gan uz augstskolu mācībspēkiem un studējošajiem, gan uz skolotājiem un skolēniem.

Jāatzīmē, ka vairākās izglītības iestādes ir izveidojušas savus akadēmiskā godīguma kodeksus (piemēram, sk. Akadēmiskā godīguma nodrošināšanas kārtība. Pieejams: https://rv2g.edu.lv/pdf/AKAD%C4%92MISK%C4%80%20GOD%C4%AAGUMA%20NODRO%C5%A0IN%C4%80%C5%A0ANAS%20K%C4%80RT%C4%AABA.pdf), uzsverot uzvedību, kas “ietver vērtības un prasmes, kas veicina objektivitāti, personisko atbildību, savstarpējo cieņu un uzticēšanos, labu mācīšanas un mācīšanās, mācību sasniegumu vērtēšanas praksi.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas