E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2160
Lasīšanai: 2 minūtes

Īres tiesības un sociālā dienesta palīdzība

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. aprīlī, 2013
Iveta Prizevoite

Labdien! Esmu divu bērnu māmiņa, neesmu precējusies, respektīvi - manā apgādībā ir divi nepilngadīgi bērni (7 un 13 gadi), nekāds nekustamais īpašums man nepieder, darba alga pēc nodokļu nomaksas ir 250 Ls. Deklarētā dzīvesvieta ir Rīgā. Tagad mūsu īrēto dzīvojamo platību pārdeva, bet ir vēl mutiska vienošanās, varam padzīvot līdz maija beigām, kamēr beidzas skola. Kā jau droši vien sapratāt, galvenā problēma ir mājokļa jautājums, atļauties īrēt dzīvokli man vienkārši nav par ko. Sociālajā dienestā nekad neesmu vērsusies pēc palīdzības, jo nav jau bijis laika – jāstrādā (brīvdienas ir tikai sestdien un svētdien). Kur man būtu jādodas un kādi dokumenti vajadzīgi, jo situācija ir tiešām, vismaz priekš mums, KATASTROFĀLA! Jau iepriekš PALDIES!

A
atbild:
10. aprīlī, 2013
Lolita Lūse
LV portāls

Jums rūpīgi jāizlasa, kas teikts Jūsu īres līgumā. Ja tas noslēgts uz nenoteiktu laiku un izīrētājam nav tiesiska pamata lauzt īres līgumu, Jums ir iespēja izmantot savas īrnieka tiesības un nepamest īrēto platību tikai tādēļ, ka izīrētājs savu īpašumu pārdod. Likumā „Par dzīvojamo telpu īri” teikts: „Ja dzīvojamā māja vai dzīvoklis pāriet citas juridiskās vai fiziskās personas īpašumā, jaunajam īpašniekam ir saistoši iepriekšējā īpašnieka noslēgtie dzīvojamās telpas īres līgumi. Līgumus var grozīt tikai šajā likumā noteiktajā kārtībā.”

Jums noteikti jāatrod laiks Sociālā dienesta apmeklējumam. Sazinieties ar sava rajona Sociālo dienestu un vienojieties par Jums ērtāko laiku konsultācijas saņemšanai. Pirms tam sazinieties ar Rīgas Domes Labklājības departamentu, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80005055, kur Jums pateiks, kādi dokumenti vajadzīgi, dodoties uz dienestu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas