E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21051
Lasīšanai: 2 minūtes

Pabalsta palielinājumu ietekmēja arī citi maksājumi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. septembrī, 2020
Ināra

Labdien! Kur un kā rakstīt iesniegumu, lai saņemtu pabalsta starpību? (Ārkārtējā situācijā palielina pabalstu aizbildnim bērna uzturēšanai.)

A
atbild:
10. septembrī, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Valstī noteiktās ārkārtējās situācijas laikā (no 2020. gada 12. marta līdz 9. jūnijam) tika palielināts pabalsts par aizbildnībā esošu bērnu – līdz septiņu gadu vecumam, nosakot to 161,25 eiro mēnesī (107,50 eiro vietā), par bērnu no septiņu līdz 18 gadu vecumam – 193,50 eiro mēnesī (129 eiro vietā).

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) visiem aizbildņiem par aizbildnībā esoša bērna uzturēšanu līdz 8. jūnijam izmaksāja ārkārtējās situācijas laikā palielinātā pabalsta starpību par periodu no 12. marta līdz 31. maijam. Bet par deviņām jūnija dienām palielinātais apmērs tika izmaksāts regulārajā izmaksas datumā jūnijā.

Pabalsta palielināšanai bija arī nosacījumi. Ja par aizbildnībā esošu bērnu saņemta arī apgādnieka zaudējuma pensija, apdrošināšanas atlīdzība par apgādnieka zaudējumu, valsts sociālā nodrošinājuma pabalsts apgādnieka zaudējuma gadījumā, uzturlīdzekļi no Uzturlīdzekļu garantiju fonda vai ģimenes valsts pabalsts, tad par šo maksājumu apmēru pabalstu samazināja. Šādā gadījumā aizbildņiem bija jāsaņem starpība, kas veidojās, samazinot paaugstinātā pabalsta apmēru par jau izmaksāto pakalpojumu apmēru. Iespējams arī, ka pabalsta apmērs šo nosacījumu dēļ nepalielinājās.

Palielinātā pabalsta saņemšanai iesniegums nebija jāraksta, starpību aprēķināja un izmaksāja VSAA. Ja jums ir kādas neskaidrības par pabalstu, jāsazinās ar VSAA, rakstot uz konsultacijas@vsaa.gov.lv vai zvanot uz konsultatīvo tālruni 64507020.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas