E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20957
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: E-vide
1
1

Invaliditātes apliecības derīguma termiņš netiek automātiski pagarināts

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. augustā, 2020
Daina

Labdien! Man beidzās invaliditātes apliecības termiņš, kurš Covid-19 dēļ tika automātiski pagarināts. Tagad kārtoju dokumentus atkārtotai iesniegšanai. Vai man arī šobrīd ir atvieglojumi sabiedriskā transporta lietošanai?

A
atbild:
25. augustā, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Personām, kurām ārkārtējās situācijas laikā (no 2020. gada 12. marta) vai triju mēnešu laikā pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas beidzies noteiktais invaliditātes termiņš un persona nav iesniegusi dokumentus invaliditātes ekspertīzei, invaliditātes termiņš automātiski pagarinās uz sešiem mēnešiem, saglabājot iepriekš noteikto invaliditātes grupu un atzinumus, ja tādi bijuši izsniegti, kā arī visas izrietošās sociālās garantijas. To paredz grozījums Invaliditātes likumā.

Invaliditātes apliecības derīguma termiņš netiek automātiski pagarināts. Jūs jau zināt: lai izmantotu tiesības uz braukšanas atvieglojumu, jāuzrāda invaliditātes apliecība.

Personām, kurām automātiski pagarināts invaliditātes lēmuma termiņš, apliecība ar pagarināto termiņu tiek izsniegta tikai pēc personas pieprasījuma.

Labklājības ministrijas informācijā norādīts: ja ir nepieciešams saņemt invaliditātes apliecību ar pagarināto termiņu, jāvēršas Valsts darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijā (VDEĀVK) ar pieprasījumu izsniegt invaliditātes apliecību. Pieprasījumu brīvā formā VDEĀVK var iesniegt :

  1. pa pastu, pievienojot klāt atbilstoša formāta fotogrāfiju. Fotogrāfiju var atsūtīt arī uz VDEĀVK e-pasta adresi, par to iepriekš informējot attiecīgo nodaļu. VDEĀVK nodaļu e-pasta adreses atradīsiet komisijas tīmekļa vietnē;
  2. elektroniski, izmantojot e-pakalpojumu portālu latvija.lv. Atbilstoša formāta fotogrāfiju pievieno elektroniskā formātā;
  3. ar drošu elektronisko parakstu, nosūtot uz e-pastu vdeavk@vdeavk.gov.lv. Atbilstoša formāta fotogrāfiju pievieno pielikumā.

Informācija par nepieciešamo fotogrāfijas formātu invaliditātes apliecībai pieejama VDEĀVK tīmekļa vietnē.

Ja jums nav iespēju pievienot atbilstoša formāta fotogrāfiju, par to jāinformē VDEĀVK.

VDEĀVK informatīvais bezmaksas tālrunis: 80205009.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas