E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20534
Lasīšanai: 2 minūtes

Veidlapa slimības pabalsta saņemšanai citā ES dalībvalstī

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūlijā, 2020
Aivars

Jautājums par slimības lapu un Luksemburgu. Jau kādu laiku strādāju Luksemburgā, bet šobrīd esmu saslimis un neesmu spējīgs tikt uz darbu atpakaļ slimības dēļ. Kādas formas jāaizpilda pašam un ārstam un jāaizsūta uz Luksemburgas medicīnisko iestādi un savu kompāniju? Vai ir nepieciešama E115 un E116 veidlapa?

A
atbild:
20. jūlijā, 2020
Edīte Brikmane
LV portāls

Tas atkarīgs no tā, kādam nolūkam nepieciešama veidlapa. Jums vajadzētu noskaidrot pie darba devēja, kāda izziņa būtu nepieciešama, lai kavējums tiktu atzīts par attaisnotu, proti, vai būs pietiekami, ja iesniegsit veidlapu E116, kas ir ārsta ziņojums par darbnespēju.

Savukārt, ja izziņa nepieciešama, lai saņemtu slimības pabalstu situācijā, kad darbnespēja sakarā ar slimību ir iestājusies Latvijā, bet persona ir sociāli apdrošināta citā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstī, tad pabalsti var tikt pieprasīti ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras starpniecību.

Lai pieprasītu citas ES dalībvalsts pabalstu, personai VSAA ir jāiesniedz šādi dokumenti:

VSAA Starptautisko pakalpojumu nodaļa izskata saņemtos dokumentus un sagatavo formu E115 “Naudas pabalstu pieprasījums sakarā ar darbnespēju”. Kopā ar klienta iesniegtajiem dokumentiem tā tiek nosūtīta ES/EEZ dalībvalsts kompetentajai iestādei.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas