E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20431
Lasīšanai: 2 minūtes
7
7

Maznodrošinātā statusa noteikšanai ņem vērā 3 mēnešu ienākumus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. jūnijā, 2020
Maiga

Sociālais dienests pieprasa izdruku no bankas par pēdējiem 3 mēnešiem maznodrošinātā statusam, bet statusu iedod no ceturtā mēneša. Kur paliek iepriekšējie 3 mēneši, kā jābūt taisnīgi?

A
atbild:
19. jūnijā, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Lai piešķirtu trūcīgā vai maznodrošinātā statusu, kas dod tiesības uz sociālo palīdzību, pašvaldības sociālajam dienestam ir jānovērtē atsevišķa cilvēka vai ģimenes materiālā situācija, arī ienākumi kādā periodā. Sociālo palīdzību nesniedz ar atpakaļejošu datumu – par mēnešiem, kuros ir bijuši mazi ienākumi. Jo atbalstu sniedz tad, kad ir noteikts trūcīgā vai maznodrošinātā statuss.

Ministru kabineta noteikumu Nr. 299 “Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu” 2. punktā ir pateikts: ģimene (persona) atzīstama par trūcīgu, ja tās vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 128,06 eiro.

Pašvaldības nosaka arī maznodrošinātā statusu, un arī tam ir paredzēts konkrēts ienākumu līmenis. Tā noteikšanai arī ņem vērā iepriekšējā perioda ienākumus. Jo ģimenes (personas) ienākumi un materiālie resursi atzīšanai par maznodrošinātu tiek izvērtēti saskaņā ar to kārtību, kādā ģimene vai atsevišķi dzīvojoša persona atzīstama par trūcīgu.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas