E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19213
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kā apliecina piekrišanu atvaļinājuma sadalīšanai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. februārī, 2020
Sanita

149. pantā noteikts, ka darbiniekam un darba devējam jāvienojas par atvaļinājuma sadalīšanu. Vai pietiek ar mutisku vienošanos, vai arī nepieciešama rakstiska vienošanās?

A
atbild:
10. februārī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Atvaļinājuma sadalīšana pa daļām bieži ir gan darba devējam, gan darbiniekam pieņemams risinājums, jo piedāvā elastīgas iespējas darba organizācijas, cilvēkresursu un atpūtas laika plānošanai. Lai atvaļinājumu sadalītu pa daļām, gan darba devējs, gan darbinieks var izteikt šādu priekšlikumu.

Visbiežāk vēlmi izmantot atvaļinājumu daļējā apmērā rakstveidā izsaka darbinieks, iesniedzot iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu, piemēram, divu kalendāra nedēļu apmērā.

Tāpat uzņēmumā var būt pieņemts iekšējais dokuments, piemēram, darba koplīgums, kurā ir ietverts nosacījums vai aicinājums pēc iespējas izmantot atvaļinājuma sadalīšanu pa daļām ar nosacījumu, ka viena daļa nav īsāka par divām nepārtrauktām nedēļām.

Lai notiktu ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma sadalīšana, ir nepieciešama otras puses piekrišana. Mutisks apsolījums nebūs pietiekams, jo tas nesasniegs mērķi un var tikt dažādi interpretēts. Piekrišanu apliecina pušu paraksti.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas