E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1901
Lasīšanai: 4 minūtes

Īres atmaksa bārenim līdz mājokļa piešķiršanai

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. janvārī, 2013
Solvita Bikova

Sveicināti. Esmu pilngadību sasniegusi bārene (31.10.) un dzīvoju Jūrmalā. Esmu iestājusies dzīvokļu rindā, un sociālajā dienestā man teica, ka varu tikmēr dzīvokli īrēt, kamēr valsts man nav to piešķīrusi. Sakiet, lūdzu, kurš segs manu īres maksu no 1.nov. līdz brīdim, kad oficiāli būs nokārtoti dokumenti par dzīvokļa rindu? Šobrīd līdz dokumentu nokārtošanai dzīvoju pie bijušās aizbildņu ģimenes, kuri nav mani radinieki. Kā varēšu atmaksāt savu īri par šiem mēnešiem?

A
atbild:
01. februārī, 2013
Lolita Lūse
LV portāls
Jūrmalas pilsētas pašvaldība
Dagnija Būmane, sabiedrisko attiecību speciāliste

No Jūsu jautājuma nav skaidrs, kura pašvaldība bija pieņēmusi lēmumu par Jūsu kā bērna ārpusģimenes aprūpi. Ministru kabineta noteikumi Nr.857 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" paredz, ka līdz dzīvojamās telpas piešķiršanai pilngadību sasniegušajam bērnam pašvaldība, kuras bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi, sedz ar dzīvojamās telpas īri saistītos ikmēneša izdevumus.

Jums nekavējoties jāraksta iesniegums tai pašvaldībai, uzrādot īres līgumu, bet pašvaldības ziņā būs izvērtēt, vai sniegt atbalstu arī par laiku pirms attiecīgā iesnieguma saņemšanas. Turklāt jāielāgo „Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likumā” minētais – pašvaldībai  finanšu līdzekļi (tātad arī pabalstiem atvēlētie budžeta līdzekļi)  un manta jāizmanto likumīgi un atbilstoši iedzīvotāju interesēm, novēršot to izšķērdēšanu un nelietderīgu izmantošanu.

Jūrmalas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Būmane skaidro: „Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvalde sniedz sociālo palīdzību bāreņiem saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr.857 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās"  VI daļu  „Atbalsts pilngadību sasniegušajam bērnam patstāvīgas dzīves uzsākšanai”.

 Ja lēmumu par aprūpes tiesību pārtraukšanu ir pieņēmusi Jūrmalas pilsētas bāriņtiesa un persona ir reģistrēta Jūrmalas pašvaldības dzīvokļu rindā, tad plašākas informācijas saņemšanai par iespējamo sociālo palīdzību aicinām nākt uz Labklājības pārvaldes Sociālo darba daļu pieņemšanas laikā: pirmdienās plkst. 10.00 – 13.00 un plkst. 14.00 –17.00, otrdienās, ceturtdienās plkst. 10.00 – 13.00 un plkst. 14.00 –16.00, piektdienās plkst. 10.00 – 13.00, līdzi ņemot personas apliecinošu dokumentu, bāriņtiesas lēmumu, īres līgumu un izziņu par uzņemšanu dzīvokļu rindā. Sazināties ar Labklājības pārvaldes speciālistiem var darba dienās pa tālruni 67767140.”

Ar informāciju par Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvaldes klientu pieņemšanas laikiem var iepazīties Jūrmalas pilsētas domes mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas