E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14297
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Kādas ir iespējas privatizēt dzīvokli Jūrmalā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. aprīlī, 2018
Elvīra Nosenko

1. Kādas ir iespējas privatizēt dzīvokli Jūrmalā? Dzīvoklis ir saņemts no pašvaldības 2014. gadā rindas kārtībā personai no denacionalizētas mājas – ir noslēgts īres līgums ar pašvaldību. 2. Uz kādu laika periodu var noslēgt šajā gadījumā īres līgumu? Pašlaik līgumu slēdz tikai uz trim gadiem. Denacionalizētā mājā bija beztermiņa īres līgums.

A
atbild:
27. aprīlī, 2018
Jūrmalas pilsētas pašvaldība
Sandra Brauere, Īpašuma pārvaldes Pašvaldības īpašuma nodaļas vadītāja
  1. Likuma “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” 74. panta desmitā daļa noteic, ka likumā “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” paredzētajos gadījumos un noteiktajā kārtībā izīrētās dzīvojamās telpas netiek nodotas privatizācijai un tās nevar iegūt īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai. Dzīvoklis nevar tikt privatizēts.
  2. Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2015. gada 19. februāra saistošo noteikumu Nr. 6 “Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību personām dzīvokļa jautājumu risināšanā, reģistrācijas un palīdzības sniegšanas kārtību” (spēkā līdz 2016. gada 21. novembrim) 34. punktu pašvaldība dzīvojamās telpas izīrē uz trīs gadu termiņu.

Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2016. gada 20. oktobra saistošo noteikumu Nr. 40 “Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” (spēkā no 2016. gada 22. novembra) pārejas noteikumu īrniekam ir tiesības prasīt līguma pagarināšanu, ja ar viņu ir noslēgts līgums par dzīvojamās telpas īri saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2014. gada 20. februāra lēmumu Nr. 65 “Par neprivatizēto dzīvojamo telpu īres līgumu noslēgšanu” un atbilstoši pašvaldības 2015. gada 19. februāra saistošo noteikumu Nr.6 “Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību personām dzīvokļa jautājumu risināšanā, reģistrācijas un palīdzības sniegšanas kārtību” 34. punktu uz noteiktu laiku – trim gadiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas