E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18972
Lasīšanai: 2 minūtes
7
7

Degvielas aprite

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. janvārī, 2020
Olegs

Vai ir kādi ierobežojumi dīzeļdegvielas un benzīna importam no Lietuvas uz Latviju, ja ir čeks par to iegādi (izsniegts Lietuvas degvielas uzpildes stacijā)?

A
atbild:
14. janvārī, 2020

Saskaņā ar Ministru kabineta 2004. gada 1. aprīļa noteikumu Nr. 227 “Kārtība, kādā no akcīzes nodokļa atbrīvo akcīzes preces, kuras fiziskā persona ieved savam patēriņam Latvijas Republikā no citām Eiropas Savienības dalībvalstīm” 3. punktu no nodokļa atbrīvo degvielu, kas iepildīta Latvijas Republikā iebraucošā transportlīdzekļa un motocikla standarta degvielas tvertnē, kā arī degvielu, kas iepildīta privāto transportlīdzekļu un motociklu pārnēsājamās degvielas tvertnē (ne vairāk par 10 litriem vienam transportlīdzeklim), ja ir ievēroti degvielas uzglabāšanas un pārvadāšanas noteikumi.

Savukārt Latvijas Republikas teritorijā iegādātās degvielas normatīvo regulējumu nosaka Ministru kabineta 2005. gada 30. augusta noteikumu Nr. 662 “Akcīzes preču aprites kārtība” 190. punkts: personām, kurām nav speciālās atļaujas (licences) komercdarbībai ar degvielu, ir aizliegts pārvadāt un uzglabāt degvielu (izņemot degvielu transportlīdzekļa standarta degvielas tvertnē) bez tās iegādi apliecinošiem dokumentiem, izņemot fiziskās personas, kurām atļauts pārvadāt degvielu bez tās iegādi apliecinošiem dokumentiem, ja degvielas daudzums (izņemot degvielu transportlīdzekļa standarta degvielas tvertnē) nepārsniedz 40 litrus, un kurām atļauts uzglabāt degvielu tikai izmantošanai savām vajadzībām bez tās iegādi apliecinošiem dokumentiem, ja degvielas daudzums nepārsniedz 80 litrus.

Līdz ar to, ievedot degvielu no citas Eiropas Savienības dalībvalsts Latvijā, jāņem vērā viens tiesiskais regulējums un atļautais degvielas daudzums, savukārt uz degvielu, kas iegādāta Latvijas Republikā, attiecināms cits tiesiskais regulējums.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 65 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas