E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18869
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja gadās saslimt atvaļinājuma laikā. Kāpēc jāraksta iesniegums?

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. decembrī, 2019
Нормунд

Добрый день!
30. сентября 2019 года было написано заявление на отпуск с 4. ноября 2019 г., заявление было подписано и издан приказ на отпуск. С 4. ноября считался в отпуске, но с 4. ноября я получил Б больничный (проф. больной). Отпускные и компенсацию мне не заплатили, больничный думаю будет закрыт в январе или феврале, после автоматически буду считаться в отпуске, работодатель мне говорит что я должен буду опять написать заявление на отпуск (не пойму зачем, если уже есть заявление и приказ) но получу только отпускные без компенсации, разве такое может быть что я потеряю её?

A
atbild:
30. decembrī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja darbinieks atvaļinājuma laikā saslimst, tad faktiski ar saslimšanas dienu atvaļinājums tiek pārtraukts.

Darba likums paredz, ka par saslimšanu darbinieks darba devēju vispirms informē telefoniski vai e-pastā, jo darba devējs apliecinājumu, ka ir izsniegta slimības lapa, VID EDS sistēmā redz tikai pēc tam, kad slimības lapa ir noslēgta.

Darba likums paredz, ka atvaļinājumu slimības gadījumā pārceļ uz citu laiku vai pagarina – tas turpinās uzreiz pēc slimības lapas noslēgšanas. Lai tas notiktu, darbiniekam ir jāraksta iesniegums, kurā izsaka savu izvēli: vai atvaļinājumu pārcelt uz citu laiku vai pagarināt. 

Jūsu darba devējs, aicinot uzrakstīt iesniegumu par atvaļinājuma pagarināšanu, rīkojās korekti, jo izdotais rīkojums par atvaļinājuma piešķiršanu ar 04.11.2019. Jūsu slimības dēļ ir jāaizstāj ar citu rīkojumu. Lai tas notiktu, ir nepieciešams Jūsu iesniegums par atvaļinājuma pagarināšanu sakarā ar saslimšanu.

Par laiku, kad darbinieks atrodas atvaļinājumā, darba devējs izmaksā atvaļinājuma naudu. Atbilstoši Darba likuma regulējumam atvaļinājuma nauda ir jāizmaksā vienu dienu pirms atvaļinājuma sākuma, ja vien pats darbinieks iesniegumā nav prasījis citu naudas izmaksāšanas laiku.

Ja Jums atvaļinājuma nauda vēl netika izmaksāta, tad Jūs to saņemsiet, kad slimības lapa būs noslēgta, un sāksiet izmantot atvaļinājumu 2020. gada februārī.

Savukārt par slimības laiku Jums tiks izmaksāta slimības nauda, kuru saņemsiet, kad tiks noslēgta slimības lapa B. Slimības lapu B apmaksā valsts VSAA personā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas