E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18817
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Vai Ukrainas pilsonis, kas dzīvo Latvijā, var pieteikties pie ģimenes ārsta

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. decembrī, 2019
Kristīna

Kādas ir iespējas piereģistrēt ģimenes ārstu Ukrainas pilsonim ar pagaidu uzturēšanas atļauju Latvijā?

A
atbild:
20. janvārī, 2020

Ja persona ir sociāli apdrošināta Latvijā (legāli nodarbināta un maksā nodokļus), tad viņai ir tiesības saņemt valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, arī saņemt valsts apmaksātu veselības aprūpi pie ģimenes ārsta. Lai saņemtu valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, personai jābūt iekļautai veselības aprūpes pakalpojumu saņēmēju reģistrā. To iespējams paveikt, vēršoties ar iesniegumu Nacionālajā veselības dienestā.

Pēc tam, kad persona tiks iekļauta veselības aprūpes pakalpojumu saņēmēju reģistrā, persona var reģistrēties pie ģimenes ārsta, kurš turpmāk sniegs konsultācijas par veselības profilaksi un ārstēšanu, kā arī nepieciešamības gadījumā izsniegs nosūtījumu uz valsts apmaksātām ārsta speciālista konsultācijām, diagnostiskajiem izmeklējumiem vai citu pakalpojumu saņemšanai.

Ģimenes ārsts savā praksē reģistrē visus pacientus, kuru dzīvesvieta atrodas ģimenes ārsta darbības pamatteritorijā, kas ir noteikta savstarpēji noslēgtajā līgumā ar NVD. Ģimenes ārsts var nepiekrist pacienta reģistrācijai savu pacientu sarakstā tikai gadījumā, ja:

  • pacienta dzīvesvieta atrodas ārpus ģimenes ārsta darbības pamatteritorijas;
  • ģimenes ārsta pacientu sarakstā reģistrēto pacientu skaits veido pilnu praksi (neattiecas uz ģimenes ārsta darbības pamatteritorijā dzīvojošiem pacientiem (deklarēta dzīvesvieta) un reģistrēto pacientu bērniem, vecākiem vai laulāto).

Lai noskaidrotu, pie kura ģimenes ārsta Jūs varat veikt reģistrāciju atbilstoši savai dzīvesvietai, aicinām zvanīt uz Nacionālā veselības dienesta bezmaksas informatīvo tālruni 80001234 vai rakstīt e-pastu uz info@vmnvd.gov.lv.

Papildu jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar NVD Klientu apkalpošanas centra speciālistiem, zvanot uz tālruni 8000 1234.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 61 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas