E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18594
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai mazdārziņu teritorijā var atrasties gateris

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. novembrī, 2019
Māra

Labdien! Dzīvoju Olaines novadā, Jāņupes ciemā (kādreiz tā bija mazdārziņu teritorija, bet tagad arvien vairāk cilvēku pārvākušies te uz dzīvi). Pāri zemes ceļam (aptuveni 20 m) no manas teritorijas persona iegādājusies zemi un nodomājusi būvēt gateri. Pat nevēlos domāt par sekām, ko mūsu ikdienā ieviesīs šādas būves esamība tādā tuvumā. Ar kaut ko līdzīgu saskāros šovasar, kad aptuveni 150 m no mājām gāza kokus: mani un kaimiņu suņi sāka smagi klepot. Nevēlos neko tādu sev un saviem bērniem. Vai gatera būvniecībai pastāv kādi ierobežojumi, kas pasargātu mūs no tā?

A
atbild:
20. novembrī, 2019
Inese Helmane
LV portāls

Teritorijas attīstības plānošanas likuma 12. panta pirmā daļa noteic, ka vietējā pašvaldība izstrādā un apstiprina savu attīstības stratēģiju, attīstības programmu, teritorijas plānojumu, lokālplānojumus, detālplānojumus un tematiskos plānojumus.

Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 “Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 91. punkts paredz, ka pašvaldības dome ar saistošajiem noteikumiem apstiprina teritorijas plānojuma vai lokālplānojuma teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus un grafisko daļu – funkcionālo zonējumu, teritorijas ar īpašiem noteikumiem un aizsargjoslas, kas noteiktas pašvaldības kompetencē esošajām apgrūtinātajām teritorijām un objektiem.

Tātad Jums jāvēršas Olaines novada pašvaldībā, lai iepazītos ar teritorijas plānojumu un uzzinātu, vai blakus Jūsu zemei var atrasties gateris.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 90 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas