E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18042
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri

Kādi dokumenti nepieciešami, lai reģistrētu laulību ar ārvalstnieku

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. septembrī, 2019
Ērika

Es esmu Latvijas pilsone un gribu reģistrēt laulību ar Uzbekistānas pilsoni. Mums ir nepilngadīgs bērns. Bērnam arī ir Latvijas pilsonība. Mēs vēlamies noslēgt laulību Latvijā. Bērna tēvam Latvijā ir studenta statuss. Kādi dokumenti mums ir nepieciešami? Paldies!

A
atbild:
04. oktobrī, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Laulības noslēgšanai nepieciešamie dokumenti ir uzskaitīti Civilstāvokļa aktu reģistra likuma 17. pantā.

Šajā gadījumā personām, kuras vēlas noslēgt laulību, personīgi jāiesniedz dzimtsarakstu nodaļai noteikta parauga abu parakstīts kopīgs iesniegums. Iesniedzot iesniegumu, personām jāuzrāda derīgi personu apliecinošie dokumenti.

Personas, kuras agrāk bijušas citā laulībā un par kuru laulības šķiršanu nav paziņots Iedzīvotāju reģistram, jāuzrāda bijušā laulātā miršanas apliecība vai laulības šķiršanas apliecība, vai izraksts no laulības šķiršanas akta ieraksta, likumīgs tiesas spriedums, ar kuru laulība šķirta vai atzīta par neesošu, izraksts vai izziņa no laulību reģistra ar atzīmi par šādu spriedumu.

Ja viena no personām, kas vēlas noslēgt laulību, ir citas valsts pilsonis, tai laulības noslēgšanas brīdī ir jābūt tiesīgai uzturēties Latvijā. Ārzemniekam papildus jāiesniedz attiecīgās valsts (Uzbekistānas) kompetentās institūcijas izsniegts dokuments par ģimenes stāvokli, kas apliecina, ka personai nav šķēršļu reģistrēt laulību Latvijā. Dokumentam jābūt noteiktā kārtībā legalizētam un iztulkotam latviešu valodā.

Kārtība, kādā tiek izsniegts apliecinājums par šķēršļu neesamību slēgt laulību, katrā valstī ir atšķirīga. LV portāla rīcībā nav informācijas par regulējumu Uzbekistānā, tāpēc šajā gadījumā Jums būtu personīgi jāsazinās ar Uzbekistānas vēstniecību Latvijā.

Adrese: Elizabetes iela 11-11, 2. stāvs, LV 1010, Rīga, Latvija

Tālrunis: 673 224 24; 673 223 46

E-pasts: posoluz@apollo.lv

Mājaslapa: www.uzbekistan.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas