E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17637
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
2
2

Par krimināllietas izmeklēšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. augustā, 2019
Mudīte

02.04.2018. vērsos Valsts policijā ar iesniegumu par paziņu, kurš apmēram pusgada laikā no manis bija izkrāpis (bet formāli, pēc paša vārdiem, “aizņēmies”) vairākus tūkstošus eiro, par daļu no šīs summas rakstot parādzīmes ar solījumiem līdz noteiktam datumam naudu atdot. Viņš man stāstīja par lielām summām, ko laimējis azartspēlēs, un pat pārsūtīja e-vēstules, kurās bija norādīts, kad un kur jāierodas saņemt laimestus. Reiz iedeva arī Azartspēļu inspekcijas darbinieka, kazino direktora un vecākās kasieres parakstītu garantijas vēstuli (domāju, ka viltotu). Visus pierādījumus iesniedzu policijā. Tika ierosināts kriminālprocess, bet līdz kriminālvajāšanai 16 mēnešu laikā tas nav novests. Tā kā esmu 78 gadus veca seniore ar veselības problēmām, jau divreiz vērsos policijā ar jautājumu par kriminālprocesa gaitu, saņēmu atbildi, ka notiek izmeklēšana. Šajā laikā aizdomās turētais pāris reižu man ir zvanījis vai rakstījis e-pastu un noteicis datumus, kad daļu naudas atdos. Protams, viņš to nav izdarījis, pēc tam atkal ir pazudis no redzesloka. Vai man ir cerības sagaidīt lietas nonākšanu līdz tiesai, vai arī izmeklēšana var ilgt bezgalīgi? Zinu, ka līdzīgā veidā šis cilvēks ir izkrāpis naudu arī no citām personām, arī policijai tas ir ticis darīts zināms.

A
atbild:
29. augustā, 2019
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Šajā lietā Jums ieteicama zvērināta advokāta konsultācija. Informāciju par krimināllietas izmeklēšanas un iztiesāšanas gaitu var sniegt tikai procesa virzītājs (policija, tiesa), un šis process var būt diezgan ilgstošs.

Detalizētu informāciju par to, kā cietušajam iespējams sekot līdzi kriminālprocesa gaitai, atrodama LV portāla skaidrojumā “Lai sekotu kriminālprocesa gaitai, cietušajam pašam jāizrāda iniciatīva”.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 209 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas