E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17485
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Ja pašvaldība atsakās remontēt savu ceļu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. jūlijā, 2019
Ramona

Labdien! Esmu iegādājusies māju un vērsusies savā pašvaldībā ar lūgumu, lai tā izbūvē piebraucamo ceļu, kurš portālā kadastrs.lv ir norādīts kā iebraucamais ceļš. Pašvaldība atsakās to darīt, jo neesot līdzekļu, ceļa vietā ir vienkārši pļava, norādītais iebraucamais ceļš pieder pašvaldībai. Kā man rīkoties tālāk, ja pati pašvaldība man atsaka? Paldies!

A
atbild:
07. augustā, 2019
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

“Tā kā minētais piebraucamais ceļš ir reģistrēts Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā pašvaldības ceļa statusā, acīmredzot brauktuve tur kādreiz ir bijusi, bet šobrīd nav tādā kvalitātē, lai pa to pārvietotos transportlīdzekļi,” jautājumu komentē Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš. “Ja pašvaldība atsakās ceļu remontēt līdzekļu trūkuma dēļ, tad mājas īpašniekam faktiski ir divas izvēles – gaidīt, kad pašvaldībai šim nolūkam nauda atradīsies (kas ir maz ticams) vai ceļa būvi paveikt par paša līdzekļiem un pēc tam rēķinu par tās izmaksām iesniegt pašvaldībā. Protams, tad būs nepieciešama būvprojekta izstrāde, saskaņojums ar būvvaldi, līgums ar ceļa būves uzņēmumu, kā arī darbu pieņemšanas un nodošanas akts. Lai pretendētu uz ceļa būves rēķina apmaksu, visiem tēriņiem ir jābūt atspoguļotiem dokumentos. Ja pašvaldība atsakās rēķinu apmaksāt, tad īpašnieks var sniegt prasību tiesā par zaudējumu piedziņu.”

Tomēr, detalizēti neiepazīstoties ar dokumentiem, uz jautājumu iespējams sniegt vien vispārīgu atbildi. Tādēļ mājas īpašniecei ieteicama zvērināta advokāta konsultācija klātienē.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas