E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17140
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādnieks var izmantot Civilprocesa likuma 206. pantā noteiktās tiesības

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūnijā, 2019
Ingars

Labdien! Vēršos pēc palīdzības. Man ir atnācis izpildraksts, kurā minēta viena konkrēta summa. Bet pēc kāda laika bankā, kā arī pēc bankas apmeklējuma parādās rezervēta summa, un tā kļūst lielāka, nekā sākumā norādīts. Esmu 2. grupas invalīds ar 149 eiro ienākumiem. Ja došos uz darbu, man no pensijas skaitīs nost 30%–50%. Kā lai es izdzīvoju ar savām vajadzībām (man ir problēmas pārvietoties, kā arī ir nepieciešami medikamenti, nemaz nerunājot par rehabilitāciju)? Paldies!

A
atbild:
10. jūlijā, 2019

Jūs varat mēģināt izmantot tiesības, kas noteiktas Civilprocesa likuma 206. pantā: tiesa, kas taisījusi spriedumu lietā, ir tiesīga pēc lietas dalībnieka pieteikuma, ievērojot pušu mantisko stāvokli, bērnu tiesības vai citus apstākļus, pieņemt lēmumu par sprieduma izpildīšanas atlikšanu vai sadalīšanu termiņos, kā arī par tā izpildes veida un kārtības grozīšanu. Lēmums par sprieduma izpildīšanas atlikšanu, sadalīšanu termiņos vai izpildes veida un kārtības grozīšanu izpildāms nekavējoties.

Pieteikumu izskata rakstveida procesā, iepriekš par to paziņojot lietas dalībniekiem. Vienlaikus ar paziņojumu tiesa, nosakot termiņu paskaidrojuma iesniegšanai, nosūta lietas dalībniekiem pieteikumu par sprieduma izpildes atlikšanu, sadalīšanu termiņos, tā izpildes veida vai kārtības grozīšanu.

Par tiesas lēmumu atlikt sprieduma izpildīšanu vai to sadalīt termiņos, kā arī par tā izpildes veida un kārtības grozīšanu var iesniegt blakus sūdzību. Blakus sūdzības iesniegšana neaptur lēmuma izpildi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas