E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16057
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Ievešana nekustamā īpašuma valdījumā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. janvārī, 2019
Edgars V.

Labdien! Pēc tam, kad izsolē iegūts īpašums, jaunais īpašnieks drīkst tajā uzturēties/ieiet bez ievešanas valdījumā, ja nekustamais īpašums ir atbrīvots? Ja jā, kam būtu jāpievērš uzmanība (piem., liecinieki pie durvju atvēršanas utt.)?

A
atbild:
10. janvārī, 2019

Ja Jūs varat ar iepriekšējo īpašnieku vienoties par labprātīgu nekustamā īpašuma atbrīvošanu un nodošanu, tad noteikti vajadzētu sastādīt pieņemšanas-nodošanas aktu. Tajā būtu jāfiksē telpu vizuālais tehniskais stāvoklis, skaitītāju rādījumi. Aktā var norādīt, ka pusēm vienai pret otru nav juridiska rakstura pretenziju, ka tiek nodotas īpašuma atslēgas, kā arī var pieaicināt pāris lieciniekus parakstīt aktu. Vecajam īpašniekam aktā var lūgt informēt un norādīt, ka viņš apliecina, ka nav noslēgti kādi apgrūtinoša rakstura līgumi (nekustamā īpašuma īres, nomas).

Ja neizdodas vienoties par labprātīgu īpašuma nodošanu, tad veikt ievešanu nekustamā īpašuma valdījumā ir jāpieaicina tiesu izpildītājs, un tas notiek saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem.

Par saistītajiem jautājumiem sakarā ar ievešanu valdījumā iesakām Jums izlasīt skaidrojumu Jaunā īpašnieka ievešana nekustamā īpašuma valdījumā.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas